Kamagra

Kamagra 100 mg tableta lijek je na recept koji se koristi za liječenje erektilne disfunkcije (impotencije) kod muškaraca. Djeluje tako što povećava protok krvi u penis. To pomaže muškarcima da postignu ili zadrže erekciju.

Kamagra

Pripada skupini lijekova poznatih kao inhibitori fosfodiesteraze tipa 5 (PDE 5). Ovaj lijek će pomoći u postizanju erekcije samo uz spolnu stimulaciju. Vrlo je učinkovit, ali ga je potrebno uzeti najmanje 30 minuta prije spolne aktivnosti.

Kome je namijenjena?

Ovaj lijek je namijenjen samo muškarcima i oni trebaju izbjegavati korištenje bilo kojih drugih lijekova za liječenje impotencije bez prethodnog razgovora s liječnikom. Može biti opasno uzimati ga zajedno s lijekovima koji se zovu nitrati (često se propisuju za bol u prsima ili anginu). Nemojte uzimati ovaj lijek ako imate teške probleme sa srcem ili jetrom, ako ste nedavno imali moždani udar ili srčani udar ili imate nizak krvni tlak.

Prije uzimanja obavijestite svog liječnika ako patite od ovih ili drugih zdravstvenih problema. Ne biste trebali voziti ako vam se zbog ovog lijeka vrti u glavi. Izbjegavajte konzumiranje alkohola tijekom uzimanja ovog lijeka jer povećava šanse za nuspojave.

Kako se uzima Kamagra?

Kamagra tableta može se uzeti natašte ili uz obrok. Treba se uzimati strogo prema uputama liječnika. Trebalo bi proći oko 1 sat prije nego što planirate imati spolni odnos. Vrijeme potrebno za rad varira od osobe do osobe, ali obično traje između 30 minuta i 1 sata. Ovaj lijek će vam pomoći u postizanju erekcije samo uz spolnu stimulaciju.

Različite vrste Kamagre

Kamagra proizvodi namijenjeni liječenju erektilne disfunkcije dostupni su u četiri različita oblika:

 • voćni gelovi (Kamagra Oral Jelly);
 • bomboni za žvakanje;
 • vitaminske tablete;
 • klasične filmske tablete.

Nuspojave Kamagre

Većina nuspojava ne zahtijeva liječničku pomoć i nestaju kako se vaše tijelo prilagođava lijeku. Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako nuspojave potraju ili osjećate zabrinutost zbog njih.

Česte nuspojave Kamagre

 • crvenilo lica (osjećaj topline u licu, ušima, vratu i trupu),
 • glavobolja,
 • vrtoglavica,
 • zamagljen vid,
 • bol u mišićima,
 • nervoza želuca,
 • osip.

Prestanite uzimati lijek i odmah se javite svom liječniku ako imate jednu od sljedećih nuspojava:

 • fotoosjetljivost;
 • erekcije koje traju dulje od 4 sata (prijapizam);
 • nagle promjene ili gubitak vida;
 • nagle promjene ili gubitak sluha.

Zanimljive činjenice o Kamagri

1. Kamagra je u početku poput Viagre bila namijenjena liječenju boli u prsima.

U 1980-ima sildenafil je bio namijenjen isključivo liječenju angine ili boli u prsima. Međutim, u ranim fazama ispitivanja lijek nije proizveo očekivane učinke. Unatoč tome, prijavljena je zanimljiva nuspojava – osobe koje su uzimale lijek imale su jače i trajnije erekcije.

2. Kamagra ne pojačava spolni nagon.

Iako neki muškarci Kamagru uzimaju rekreativno u uvjerenju da će im povećati spolni nagon, to nije točno jer sildenafil ne povećava seksualnu želju. Lijek djeluje samo prilikom spolne stimulacije.

3. Kamagra se ne smije kombinirati s određenim lijekovima.

Kamagra nije adekvatna za sve muškarce s erektilnom disfunkcijom. Oni koji uzimaju određene lijekove ne smiju uzimati lijekove za erektilnu disfunkciju zbog opasnosti od nastanka ozbiljnih nuspojava tijekom uzimanja lijekova.

U tu kategoriju spadaju lijekovi zvani nitrati, koji se često propisuju za bol u prsima te lijekovi koji se nazivaju stimulansi gvanilat ciklaze, a koji se propisuju za plućnu hipertenziju. Isti mogu dovesti do opasnog pada krvnog tlaka ako se uzimaju sa sildenafilom.

4. Kamagra se ne koristi samo za liječenje erektilne disfunkcije.

Sildenafil je također odobren za liječenje plućne arterijske hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka u krvnim žilama koje vode krv u pluća. Sildenafil liječi ovo stanje opuštanjem krvnih žila u plućima, olakšavajući tako protok krvi. Koristi se čak i u liječenju djece. Ako se koristi u ove svrhe, prodaje se pod nazivom Revatio.