Suvremeni svijet sa sobom nosi niz suvremenih problema i bolesti. Problemi s erekcijom nisu nikakva novost, ali je uočeno da posljednjih godina eskaliraju i zahvaćaju sve mlađu populaciju muškaraca. Danas je istina da praktički svaki drugi muškarac nakon 40. godine pati od ovakvih problema.

Nekoliko je razloga zašto je to tako. Naravno, postoje i skrivene bolesti, ali u većini slučajeva jesu; starenje, loše prehrambene navike, pušenje, pijenje alkohola i loša kondicija. Znate li već kako riješiti probleme s erekcijom bez tableta?
Vodite zdrav način života

Kako biste olakšali put do erekcije, najbolji savjet je svakako promijeniti način života. Ako je ovaj u određenim trenucima nezdrav i znate da bi išlo bolje. Stoga se izvlačite s cigaretama, alkoholom i više zdrave hrane na tanjuru. Naravno, to uključuje više svježeg voća i povrća, ali i pravu količinu proteina, ugljikohidrata i zdravih masti.

Iako se neke namirnice smatraju gotovo afrodizijacima, istina je da takva hrana ne postoji. No, zasigurno je ona koja sadrži važne nutrijente i aktivne sastojke koji tijelu olakšavaju rad na procesima povezanim s stvaranjem kvalitetne erekcije. Uživajte u lososu, orašastim plodovima i lanenim sjemenkama.

Zdravo srce i krvne žile

Jedan od ključnih dijelova koji dovode do erekcije je zdravo srce i krvne žile. Naime, erekcija penisa nastaje nakon uzbuđenja muškarca i odvijaju se procesi u tijelu koji omogućuju nesmetano otjecanje krvi u tkivo spolnog organa, zbog čega dolazi do njegovog oticanja.

Uključuje sudjelovanje živčanih impulsa, mišića i kemije. Krv se zatim neko vrijeme zadržava u genitalijama, čime je snošaj uopće moguć. Neki muškarci se suočavaju s djelomičnim nedostatkom erekcije, drugi s njezinim kratkim trajanjem, a treći je uopće ne postižu.

Budite aktivni

Ako želite da vaše genitalije budu u formi kada se događaju intimni trenuci, pobrinite se da i vi budete u formi. Ako je vaša fizička spremnost na odgovarajućoj razini, značit će snažno i zdravo srce i krvne žile, što je preduvjet za kvalitetnu erekciju.

Bavite se sportom i pazite na kardio i snagu. Kada ste u formi, osjetit ćete rastuću snagu u sebi, što će također biti vrlo dobar putnik za intimne trenutke. Ako ste trenutno u lošoj formi, počnite vježbati promišljeno i postupno.

Riješite se stresa i umora

Na kraju treba još nešto dodati. Stres i umor također su glavna ometanja erekcije. Umoran muškarac ima puno više problema s postizanjem erekcije nego kada bi se osjećao dobro. Dakle, to nije neka uvijek prisutna prepreka pa je dobro toga biti svjestan. Spavajte dovoljno te kvalitetno.

Stres također snažno utječe na kvalitetu erekcije. Čovjek koji je stalno pod stresom, pa čak i polako pada u stanje depresije, vrlo je vjerojatno da će se suočiti i s takvim problemima. Znamo kako se nositi sa stresom. Raščistite se, ne opterećujte se stvarima na koje nemamo kontrolu i družite se s pozitivnim ljudima među kojima ima puno smijeha.